De Leonberger.

Is een Duits ras. Genoemd naar de plaats Leonberg in Württemberg, Duitsland. Omstreeks 1860 gefokt uit kruisingen van de Landseer, de Sint Bernard en de Pyrenese Berghond. Grondlegger Heinrich Essig wilde een hond fokken die zou lijken op de leeuw in het stadswapen. Groot, krachtig, gespierd, elegant, goed geproportioneerd.

De vacht is matig zacht tot grof, vlak liggend, recht of iets golvend. Manen aan borst en hals. Kleur als van een leeuw, goudgeel tot roodbruin met een zwart of donker masker.


Het was – en is nu nog – een hond die imponerend groot is zoals de Newfoundlander, met diens waaksheid en goedmoedigheid en natuurlijk ook met diens voorkeur voor water. Hij heeft een prachtige vacht met de gele kleur als van de leeuw en is even slim en intelligent als de berghonden, van welke hij afstamt.  Zijn harmonische lichaamsbouw en zelfverzekerdheid springen samen met een levendig temperament daarbij in het oog. Vooral de reu is imposant en straalt kracht uit.


Gedrag, karakter
Als gezinshond is de Leonberger onder de huidige woon- en leefomstandigheden een aangename partner, die zonder problemen overal mee naartoe kan worden meegenomen en die uitblinkt door uitgesproken kindvriendelijkheid (zie foto's in de galerij). Hij is niet schuw of agressief. Als gezelschapshond is hij een prettige, volgzame en onbevreesde kameraad onder alle omstandigheden.

Tot de gewenste karaktervastheid behoren vooral:

zelfverzekerdheid en voorname kalmte,een gematigd temperament (waartoe ook speelsheid behoort),het kunnen bijbrengen van gehoorzaamheid, het leergierig en opmerkzaam zijn, het niet bang zijn voor geluiden en lawaai.

Schouderhoogte
Reuen 72-80 cm, aanbevolen gemiddelde 76 cm
Teven 65-75 cm, aanbevolen gemiddelde 70 cm.

Aardigheidjes:

Van mij naar jou:

 

HOEVEEL VOOR EEN PUPPY?

Laat me een paar woorden tegen je zeggen, ja jij, de persoon die een e-mail of een kort appje schrijft om simpelweg, alleen!!! de prijs te vragen. De persoon die belt en na het horen van een prijs verrassend zegt: " Ik kan elders een goedkopere pup kopen ". Ik spreek je ook aan; de persoon die niets om papieren geeft omdat ik wil " gewoon een huisdier ".

№ hond is "gewoon een huisdier".

Achter elke zuiver gefokte puppy / hond zit een BREEDER. Ik gebruik hoofdletters om een fokker te onderscheiden van een dierenfabriek of molen. Een gerenommeerde fokker fokt geen honden zonder papieren, dat beschermt de integriteit van het ras niet. Registratie (papieren) zijn dossiers van afkomst die bloedlijn documenteren en een mogelijk maken om eventuele gezondheidsproblemen in de afkomst te onderzoeken. Als je een fokker vertelt dat je niets om papieren geeft wat je ze echt vertelt is dat je niets kan schelen om de gezondheid van de puppy, je wilt gewoon het goedkoopste wat je kunt vinden! Wanneer je ervoor kiest om een puppy te kopen van een gerenommeerde en kwaliteitsfokker, is deze fokker verantwoordelijk voor de gezondheid van elke pup; zowel honden bezitten als elke pup die ze gedurende zijn leven lang hebben verkocht. Deze fokker zal vakantie overslaan, het slapen missen, en het grootste deel van hun persoonlijke huisruimte is veranderd in ruimte voor hun honden. De echt gepassioneerde fokker die houdt van wat ze fokken, steekt hun hele hart en ziel erin. Niet alleen bij puppy ' s die verkocht worden, maar ook in elke klant die een stukje van hun hart bezit en nu lid is van hun uitgebreide familie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een puppy / hond die misschien ziek wordt of extra hulp nodig heeft om te gedijen. Fokkers maken zich zorgen over hun baby ' s nadat ze weg zijn en nemen er zonder twijfel een terug.

Een fokker zal hun handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat gepaard gaat met geboorte. Want daar draait het leven om... Midden in geboorte en dood is leven. Het wiel dat steeds draait. Een fokker zal testen, echo ' s, röntgenfoto ' s, analyse, noodsecties, vaccinaties, nestjes registreren, onderzoek stambomen, ontwormen en hun puppy ' s chippen en laten evalueren door specialisten.

Last but no way least, kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van hun puppy ' s te hebben. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie ze verkopen omdat ze geen geld verdienen aan de verkoop. Er is geen compensatie die de investering die een Fokker heeft gedaan kan compenseren, dus ze moeten er zeker van zijn dat het de juiste pasvorm is. Vele keren meer nee ' s zeggen dan ja... Een goede fokker zal verschillende criteria hebben voor degenen die hun bloedlijn willen voortzetten, waarom? Omdat fokken geen verantwoordelijkheid is om ooit licht op te nemen, is het een keuze voor slechts de weinige toegewijde mensen die bereid zijn op te offeren.

Omdat een hond nooit "gewoon een huisdier" is, is het nalatenschap van de Fokker, de beste vriend van een kleine jongen, een kleine meisjes beschermer, een bejaarden therapie, een familielid, iemands hele wereld!!!

Geschreven door: sr. Eduardo Loredo Muller

Vertaald in het Engels door: Angel Sophia Nogga

Aangepast voor honden door: Amber French

Verantwoordelijk fokken en bezitten van meerdere honden is een levensstijl en inzet die velen niet kunnen begrijpen. 7 dagen per week en 365 dagen per jaar van ons leven draait om de honden.